Gjikë Kurtiqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjikë Kurtiqi shkrimtar dhe njëri nga fabulistët shqiptar më të spikatur.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Datëlindja - 3 qershor 1943, Vithkuq - Korçe.

  • Ka botuar librat me fabula : "Ëndrra e dhelprës", "Korbi pallua", "Guri që thyen çekanë", "Hija e mëngjesit", "Dhe gomari behet mbret", "Gjashtëdhjetë fabula", "Toka dhe reja", "Lopa dhe pula, "Hedhin valle minjte", "Dy pëllumba", "Sani me zot".

Ka botuar dy libra studimore: "Vithkuqi i 100 krojeve dhe 24 kishave" dhe "Vithkuqi afëe dhe larg". Ka shkruar komedinë : "Miq të paftuar", vënë në skenë nga Teatri Popullor - 1979, skenarin e filmit "Ëndërr për një karrike dhe shume pjesë teatrale për Teatrin e Kukullave.