Gjon Keka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gjon Keka.jpg

Gjon Keka ka lindur më [09.Tetor.1981 në Karaqeva e Poshtme/Kosovë; - ],është studiues,publicist dhe politolog shqiptarë i Kosovës.

Në vitin 2004 përfundoi studimet për shkenca poltike (politolog) në UP-ADA-IEBA ;ndërsa në vitin 2006 ka përfunduar studimet në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe diplomacisë, ku ka fituar gradën Magjistër me temën "Kanalet direkte dhe indirekte të diplomacisë", në qendër të së cilës është pavarësia e Shqipërisë në 1912 e më pas në  ADA-IEBA.Njëkohësisht në 2005 - 2006 është specializuar në fushën e diplomacisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare.

Pastaj në programin e teknikës së avancuar të negociatave 2009 - 2010 në IEBA(Institute For European Business Administration - Gent).

Nga viti 2009 deri 2014 ka qenë anëtar i Institutit Shkencor "Urania", i themeluar nga shkencëtarët Max Wilhelm Meyer dhe Werner von Siemens në vitin 1888.Që në moshë të re është marrë me publicistikë duke u fokusuar tek çështjet gjeopolitike dhe aspektet e integrimit të shqiptarëve në EU.

Në vitin 2015 përfundoi doktoraturën në shkenca politike me Tezën "Demokracia dhe Tranzicioni - rasti i Kosovës dhe Shqipërisë"në ADA- EUniversity- UniG.Ka punuar me projekte në Wus Austria 2005, me shoqatën "Nënë Tereza", "Pjetër Bogdani" etj. Keka vazhdon të jetë aktiv në fushën e politologjisë dhe historisë;respektivisht studimeve mbi epokën e lavdishme Skënderbegiane.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kosova drejt pavarësisë dhe integrimit - 2006
 • Gabimet politike në Kosovë dhe Shqipëri - 2010
 • Shqiptarët në prizmin e diplomacisë ndërkombëtare - 2011
 • Ibrahim Rugova - Lidership i idealeve të mëdha - 2011
 • Vetëplotësimi i Kombit - 2012
 • Skënderbeu, ideator i bashkimit europian - 2012
 • Rruga e vjetër e kombit - 2013
 • Ukshin Hoti mendimtar i thellë Politik -  2013
 • Epoka e Konstantinit te Madh - 2014
 • Roli politik dhe ushtarak i shtetit te Arbërit-2015
 • Antropologjia Politik -2015
 • Anton Çetta dhe filozoia e pajtimit te gjaqeve,2015
 • Nënë Tereza ,Arbënorja e famshme e te gjitha kohërave ,2016
 • Edukimi Politik -2016
 • Kontributi i Perandorisë Austro-Hungareze për kishën katolike në Shqipëri - 2016
 • Demokracia dhe Tranzicioni - rasti i Kosovës dhe Shqipërisë - 2017
 • Der große Europäer Georg Kastriota - 2017
 • Arbëria përball renegatëve (Dje dhe Sot) -  2018
 • Patriotizmi i Gjergj Kastriotit-Porositë dhe Këshillat - 2018
 • Skënderbeu dhe Mirditorët - 2018
 • Autoriteti dhe Fama e Skënderbeut - 2019
 • Gjergj Kastrioti(Skënderbeu) në literaturën lituane - 2019
 • Metapolitika- 2019
 • Pjetër Bogdani,zëri i gjeniut dhe patriotit - 2020


Wikicitate:

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 • "Kjo është ajo që më bën mua të pavdekshëm si arbnor europian! Gjaku i Gjergj Kastriotit vlon i pastër ndër venat e mia, ndërsa shpirti i tij i madh e ruan qenien tonë kombëtare dhe europiane të palëkundur drejt rrugës së ardhmërisë."(Gjon Keka)
 • "Gjergj Kastrioti ishte, është dhe do të mbetet kurdoherë i madh Simbol i njeriut te urtë,vizionar dhe te lirisë."(Gjon Keka)
 • "Qoftë i bekuar ai që e ka shpik Librin ,pa libra njerëzimi do të ishte pa diapazon."(Gjon Keka)
 • "Eci në shkallët që më shpien te një Libër i mirë,dhe jo në shkallët që më shpien në majen e iluzioneve të madhështisë së rrejshme."(Gjon Keka)
 • "Durimi ,Shpresa dhe Dashuria. Këto tri gjëra e lartësojnë njeriun."(Gjon Keka)
 • "Ti nuk mund t'i ulësh vlerat e natyrshme dikujt,për ta ngritur veten dhe vogëlsin qe ke."(Gjon Keka)
 • "Një popull mund te bëjë vetëvrasje në dy mënyra: Kur në krye te vendit zgjedh jenicer, dhe kur ideologjia fetare e pushtuesve bëhet më e rëndësishme se Kombi."(Gjon Keka)
 • "ShBA-së dhe Austrisë kombi ynë duhet t’i ngre një simbol të falënderimit e mirënjohjes për mbështetjen e tyre në të gjitha proceset dhe ndihmën në sfidat që ka patur dhe ka ende kombi ynë e mbi të gjitha Kosova."(Gjon Keka)
 • „Njerëz që janë të lirë ,krijues,artist ,shkencëtar, shkrimtar etj, nuk i tremben asnjë regjimi, as nuk i nënshtrohen asnjë sistemi,sepse ata e duan lirinë edhe nëse ajo kushton me jetë.Ata edhe mund t’i mbysin,por, farën e lirisë dhe të ideve e veprave të tyre nuk mund ta mbytë asnjë sistem  dhe asnjë regjim.“[Gjon keka]
 • Kapuni fortë pas idealeve të Gjergj Kastriotit(Skënderbeut) ,le të bëhet Testamenti  i tij udhërrëfyes i të ardhmes së kombit arbëror europian. Ai nuk la pasuri pas vetes ,por pasuria më e madhe që ai i la kombit të tij ishte doktrina e tij e shpëtimit të atdheut, e cila në fakt ishte doktrinë e lirisë e ruajtjes së identitetit arbëror europian dhe e ringjalljes.(Gjon Keka)
 • „Çdo vështirësi është një gur që duhet ta heqim për të ecur përpara.“[Gjon Keka]
 • "Krijuesi,Shkenctari dhe Poeti i vërtetë nuk është shërbëtor i materies,por i frymës së lirisë dhe drejtësisë."(Gjon Keka)
 • „Kur lexoj  e shkruaj e kuptoj se jam njeri vertikal në kuptimin e mirëfillt të fjalës.Kur nuk lexoj dhe shkruaj,atëherë jam asgjë.“[Gjon Keka]