Jump to content

Gjuha Abinomn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjuha Abinomn është një gjuhë e izoluar e raportuar fillimisht nga Mark Donohue nga provinca e Papua, Indonezi. Dihet gjithashtu si Avinomen, Baso (i vjetruar) dhe Foia. Ka rreth 300 folës.[1]

Përemrat e gjuhës abinomn janë:

un mit ne dy mor ne awp
ti ni ju dy por ju pi
ai, ajo in, nn ata dy nar ata,ato kn
  1. ^ Abinomn at Ethnologue (18th ed., 2015)