Jump to content

Gjuha Camsa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjuha Camsa.

Camsá (Kamsá, Kam Se), gjithashtu Mocoa, Sibundoy, Coche, ose Kame Matxa / Camëntsëá, është një gjuhë e izoluarKolumbi.[1]

Bibliografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Campbell, Lyle. (1997). Gjuhët indiane amerikane: Gjuhësia historike e Amerikës Amtare. Nju Jork: Oxford University Press. ISBN 0-19-509427-1.
  • Fabre, Alain. (2005). Diccionario etnolingüístico y guía bibliografica de los pueblos indígenas sudamericanos: KAMSÁ.[2]
  • Kaufman, Terrence. (1990). Historia e gjuhës në Amerikën e Jugut: Ajo që ne dimë dhe si të dimë më shumë. Në D.L. Payne (Ed.), Gjuhësia amazoniane: Studime në gjuhët e ultësirave të Amerikës së Jugut (f. 13-67). Austin: Shtypi i Universitetit të Teksasit. ISBN 0-292-70414-3.
  • Kaufman, Terrence. (1994). Gjuhët amtare të Amerikës së Jugut. Në C. Mosley & R. E. Asher (Eds.), Atlas i Gjuhëve Botërore (f. 46-76). Londër: Routledge.
  • McDowell, John Holmes. (1994). "Pra, të Urtët ishin Pleqtë Tanë": Tregime mitike të Kamsës. Lexington, KY: Shtypi i Universitetit të Kentakit. ISBN 0-8131-1826-3 (fletë letre) (Përmban mitik dhe legjendar në Camsá me glossing morpheme interlineare dhe përkthimet anglisht.)

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Camsa at Ethnologue (18th ed., 2015)
  2. ^ http://www.ling.fi/Entradas%20diccionario/Dic=Kams%e1.pdf[lidhje e vdekur]