Gjuha Massep

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Massep (Masep, Potafa, Wotaf) është një gjuhë e dokumentuar dobët, e folur nga më pak se 50 vetë në një fshat të vetëm. Përkundër numrit të vogël të folësve, megjithatë përdorimi i gjuhës është i fuqishëm. Donohue dhe kolegët (2002) konkludojnë se definitivisht nuk është një gjuhë Kwerba, siç ishte klasifikuar nga Wurm (1975). Ata nuk i vunë re lidhjet me ndonjë familje tjetër gjuhësore.

Etnologue dhe Glottolog e rendisin atë si një gjuhë të izoluar[1][2], por nuk është përfshirë në anketime më të gjera, siç është Ross (2005). Përemrat nuk janë të ndryshëm nga ato gjuhë Trans-New Guinea, por Massep është gjeografikisht e largët nga ajo familje.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Massep at Ethnologue (18th ed., 2015)
  2. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Massep". Glottolog 3.0. Jena, Germany: Max Planck Institute for the Science of Human History.