Gjuha kazake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Gjuha kazake
Flitet në:
Vendi: Azi
Numri i folësve:
Renditja:
Familja:
Grupi: p/dh
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e:
Rregullohet nga:
Kodet e gjuhës
ISO 639-1
ISO 639-2
SIL


Gjuha kazake (kazakishtja) (kazakisht Қазақ Тілі, Қазақша [zyrtarisht mënyra cirilike e te shkruarit], Qazaq tili, Qazaqşa [jozyrtare menyra latine e te shkruarite ; e vjetra menyra arbike e te shkruarit قازاق تيلى ose قازاقشا) është gjuha qe kryesisht flitet ne Kasachstan dhe Azisë Qendrore]] dhe i përket degës kiptcake te gjuheve turke. Është gjuha që flitet nga ... folës.