Gjuha koreane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gjuha koreane
Flitët në Kore e jugut,Kore e veriut
Taksonomia
Filogjeneza koreane

Gjuha koreane është gjuha zyrtare në Korenë e veriut dhe në Korenë e jugut. Në secilin nga këto dy shtete ka forma të ndryshme të standardizuara. Rreth 80 milion njerëz në botë flasin koreanisht.[1]


  1. ^ Summary by language size, table 3 .