Gjuha marshalleze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Gjuha marshalleze
Flitet në: Ishujt marshall
Vendi: Ishujt marshall
Numri i folësve: 43.900
Renditja:
Familja: austroneziane
Grupi: p/dh
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e: p/dh
Rregullohet nga: p/dh
Kodet e gjuhës
ISO 639-1 p/dh
ISO 639-2 p/dh
SIL p/dh

Gjuha marshalleze është gjuha që flitet ne Ishujt marshall dhe esht folur nga 44.000 njerez.Gjuha esht ndar ne dy dialekte:Ralik dhe Ratak