Gjuha somaleze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjuha somaleze (ISO 639-3: som) është gjuhë afroazaitike e familjes gjuhësore kushite e cila flitet nga 12,653,480 njerëz në disa vende të Afrikës lindore, nga të cilët 8,340,000 në Somali (2006); 3,960,000 në Etiopi (2006); 420,000 në Keni (2000) dhe 297,000 në Xhibut (2006).