Go-Sai

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Perandori i Japonisë

Perandori Go-Sai (後西天皇; lindi më 1 janar 1638 - 22 mars 1685) i njohur si Perandori Go-Saiin (後西院天皇 Go-Saiin-tennō) ishte perandori i 111-të i Japonisë. Mbretërimi zgjati nga 1655 deri 1663.

Emri i tij personal ishte Nagahito (良 仁) ose Yoshihito dhe titulli i tij para-aderimit ishte Hide-no-Miya (秀 宮?) ose Momozono-no-Miya. Ai ishte djali i tetë i perandorit Go-Mizunoo. Ish-perandoresha Meishō ishte motra e tij nga tjetra nënë, dhe ish-perandori Go-Kōmyō ishte vëllai i tij nga tjetra nënë.

Familja e perandorit Go-Sai ka jetuar me të në pallatin Heian. Kjo familje përfshirë të paktën 11 djem dhe 17 vajza, asnjëri prej të cilëve do të ngjiten në fron.