Gradeci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Gradeci.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Shpesh në zonat shqipfolëse emri gradec flet për një përkthim të fjalës qyteze, pra qytet i vogël, në kohën e dyndjeve sllave. Ndaj duhet pare me kujdes se kush dhe si ka qene emri përpara se të thirret ashtu.

Me këtë emër njihen :

këto vendbanime
këta personash