Grekët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Grekët ishin popuj të lashtë ballkanikë si spartanët, maqedonët, trakët, jonët etj. ndërsa në vitet e luftërave botëror është krijuar edhe një nacion i quajtur grekë që ka shtrirë sundimin mbi popujt e lashtë dhe ardhacakët sllavë e turk në pjesën lindore të Ballkanit.

Që nga themelimi i këtij nacioni në literaturat e ndryshme vije edhe deri tek keqkuptimet në lidhje me grekët e lashtë dhe nacioni artificial të krijuar në lindje të Ballkanit. Këtë e shprehë më së miri Majoli në shprehjen Graeca natio, qualis nune est misera ut semel dicam.[1]

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Saa per Grekt t'sodqem, mâa mirë mos t'jetë se âsht komi i tyne ! - përkthimi në "Gjeçovi VEPRA 2" - Sh.B. Rilindja Prishtinë 1985