Guiraut Riquier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kënga e Riquier në një chansonier të shekullit të 13-të.

Guiraut Riquier de Narbona ( rr. 1230 në Narbonë – 1292 në Narbonë ose Rodez ) është ndër të fundit nga trubadurët oksitanë. [1] Ai është i njohur për shkak të kujdesit të tij të madh për të shkruar veprat e tij dhe për t'i lidhur ato së bashku - Enciklopedia New Grove e konsideron atë një "antolog" të veprave të tij.

Ai shërbeu nën Aimery IV, Vikontin e Narbonës, [2] si dhe Alfonso el Sabio, Mbret i Kastiljes . Ai gjithashtu besohet të ketë punuar nën Henry II, Kontin e Rodezit . Ai kompozoi një partimen me trubadurin hebre Bonfilh . Ai shpiku zhanrin e serenës (kënga e mbrëmjes).

  1. ^ Joseph Anglade, Grammaire de l'ancien provençal ou ancienne langue d'oc, 1921, Part I, Chapter 1, p. 31: [...] même le dernier troubadour, Guiraut Riquier, mort dans les dernières années du XIIIe siècle [...] ("even the last troubadour, Guiraut Riquier, who died in the final years of the 13th century").
  2. ^ Elizabeth Aubrey, The Music of the Troubadours, (Indiana University Press, 1996), 24.