Jump to content

Gunther Fehlinger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gunther Fehlinger
U lind në1968
KombësiaAustriak
ArsimiUniversiteti i Ekonomisë dhe Biznesit i Vienës
ProfesioniEkonomist

Gunther Fehlinger është një ekonomist austriak si dhe një konsulent menaxhimi dhe zhvillimi. Ish Sekretar i Përgjithshëm i Unionit të ndërmarjeve të vogla dhe të mesme (NVM) të Partisë Popullore Evropiane. Që nga viti 2005 Gunther është fokusuar në reformën ekonomike dhe politikën e NVM-ve në vendet evropiane në tranzicion, kryesisht në Kosovë, Shqipëri dhe Ukrainë. Ai shërben si anëtar bordi i Grupit të Veprimit për Integrimin Ekonomik Rajonal (AGREI) të Ballkanit Jugor, si dhe koordinon një rrjet për reformatorët tatimorë të quajtur Evropianët për Reformën Tatimore. Ai koordinon Po-në Austriake për Ukrainën në aktivitetet e BE-së dhe mbështet konceptin e Trios për anëtarësim në BE në Austri. Ai gjithashtu publikon një Podcast mbi Bashkimin Evropian të quajtur Pax Europeana.[1][2]

Ai ka lindur në vitin 1968 në qytetin austriak të Linzit. Ai u diplomua në Universitetin e Ekonomisë dhe Biznesit të Vjenës.

Ai ka punuar në organizata joqeveritare në të gjithë Evropën.

Që nga viti 2005, Gunther është fokusuar në reformat ekonomike dhe politikat e NVM-ve në vendet evropiane në tranzicion, kryesisht në Kosovë, Shqipëri dhe Ukrainë.

Ai është avokat i zgjerimit të paktit të NATO-s dhe Bashkimit Evropian (BE).

  1. ^ Fehlinger, Gunther (20 maj 2023). "Gunther Fehlinger" (në anglisht).
  2. ^ "Podcast". Listen Notes (Podcast) (në anglisht). Gunther Fehlinger. Marrë më 20 maj 2023.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)

Linqe të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Twitter - Profili personal në twitter