Gustav Robert Kirchhoff

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gustav Robert Kirchhoff

Gustav Robert Kirchhoff lindi më 12 mars 1824 në Königsberg (Prusia) dhe vdiq më 17 tetor 1887 në Berlin. Ishte fizikan dhe kimist gjerman, i cili kryesisht u mor me hulumtimin e elektricitetit.Po ashtu Kirchhoff së bashku me Robert Wilhelm Bunsen zbuloi elementet kimike Cesiumin si dhe Rubidiumin.