Hackers (film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hackers (Hakerat) është një film amerikan i vitit 1995 i dirigjuar nga Iain Softley dhe me protagonistë Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, Jesse Bradford, Matthew Lillard, Laurence Mason, Renoly Santiago, Lorraine Bracco dhe Fisher Stevens . Filmi tregon për një grup hakerash të shkollave të mesme dhe përfshirjen e tyre në një komplot zhvatjeje i një korporate.I xhiruar në mesin e viteve 1990, atëherë kur interneti ishte i panjohur për publikun e gjerë, ai pasqyron idealet e paraqitura në Manifestin e Hackerit i cituar në film si: "Kjo është bota jonë tani ... bota e elektronit dhe suitçit Ne ekzistojmë pa ngjyrën e lëkurës, pa kombësinë, pa paragjykimin fetar ... dhe ju na quani kriminelë.Po, unë jam një kriminel. Krimi im është ai i kuriozitetit ”. Filmi mori vlerësime të ndryshme nga kritikët dhe nuk gjeneroj fitime të pritura kur u shfaq në kinema, por ka marr statusin e filmit kult.