Hans Eysenk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hans Eysenk
Hans.Eysenck.jpg
Emri Hans Jürgen Eysenk
Lindja 4 mars 1916
Vendlindja Berlin Gjermania
Vdekja 4 shtator 1997
Vendvdekja Londër
Era Shekulli XX
Rajoni Psikolog Gjerman

Hans Eysenk (4 mars 1916-4 shtator 1997) psikolog i lindur në Gjermani dhe i cili praktikoi profesionin e tij në Britaninë e Madhe. Veprimtaria studimore e tij orientohet kryesisht rreth inteligjencës dhe personalitetit.