Jump to content

Hans Scholl

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hans Scholl (22 shtator 1918 - 22 shkurt 1943) ishte antarë i lëvizjes Tërndafili i Bardhë në Gjermaninë Naziste. Së bashku me motrën e tij, ai u ekzekutua nga nazistët.

Hans Scholl u lind në Crailsheim. Babai i tij, Roberti më vonë u bë lider i Forchtenberg. Në vitin 1933, ai u bë antarë i një organizate të rinisë në partinë naziste, por ai shpejt e kuptoi realitetin e këtij grupi.

Më 18 shkurt 1943, ai dhe Sophie u arrestuan nga policia naziste. Hans and Sophie Scholl and Christopher Probst u vranë nga Johann Reichhart me prerje të kokës. Ekzekutimi u mbikëqyr nga Walter Roemer. Ekzekutimi i tyre u bë më burgun Stadelheim.