Hapësira kozmike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndërfaqja ndërmjet sipërfaqes së Tokës dhe hapësirës së jashtme. Shfaqet linja Kármán në një lartësi prej 100 km (62 mi). Shtresat e atmosferës janë tërhequr në shkallë, ndërsa objektet brenda tyre, të tilla si Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës, nuk janë.

Hapësira kozmike ose hapësira e jashtme, ose vetëm hapësira, është hapësira që ekziston midis trupave qiellorë, duke përfshirë Tokën. Hapësira kozmike nuk është plotësisht e zbrazët—ajo është një vakum i lartë që përmban dendësi të ulët të grimcave, kryesisht një plazmë hidrogjeni dhe heliumi, si dhe rrezatimi elektromagnetik, fushat magnetike, neutrinot, pluhuri dhe rrezet kozmike.

Zbulimi i hapësirës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Formimi dhe gjendja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mjedisi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufiri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rajonet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]