Harta Gjeologjike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Harta Gjeologjike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Harta Gjeologjike e Shqipërise, shk. 1:200 000, viti 2002

Kjo harte paraqet ne nje shkalle te caktuar ndertimin gjeologjik te nje pjese te cfaredoshme te Tokes. Ndarja e hartave gjeologjike behet ne baze te shkalles, shume te vogel (me te vogla se 1:1000000), te vogel (mes 1:1000000 dhe 1:500000) te mesme (1:200000 deri 1:100000) dhe te medha ose te detajuara (nga 1:50000 e me lart)

(U bazua ne Fjalor i Gjeologjise, Shkupi D., faqe 188)

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]