Heavy metal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Heavy metal (nganjëherë i quajtur vetëm si Metal) është një stil i muzikës rock, që u krijua në fundin e viteve të 1960 dhe fillimin e viteve 1970, kryesisht në Mbretërinë e Bashkuar(UK) dhe Shtetet e Bashkuara (US). Me rrënjët në blues rock dhe psychedelic rock, grupet që krijuan heavy metal krijuan një trubullirë, zë masiv, i karakterizuar nga distortion, solot e kitarës të zgjeruara, goditjet empatike, dhe mbi të gjitha zhurma.