Helen Smith (psikologe)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Helen Smith
Helen Smith psychologist.jpg
Vendlindja SHBA
Nënshtetësia Amerikane
Shkolla e kryer Universiteti i Tennessee-s
Profesioni Psikologe mjeko-ligjore
Bashkëshorti Glenn Reynolds

Helen Smith është një psikologe mjeko-ligjore në Knoxville, Tennessee, dhe që spacializohet në fëmijët dhe të rriturit e dhunshëm. Ajo mban një Ph.D. nga University of Tennessee dhe diploma master nga The New School for Social Research dhe nga City University of New York.[citation needed] Ajo ka shkruar librin me titull The Scarred Heart: Understanding and Identifying Kids Who Kill,[1], dhe gjithashtu Men on Strike: Why Men Are Boycotting Marriage, Fatherhood, and the American Dream - and Why It Matters.[2]

Dr. Smith është pjesë e një programi të rregullt në faqen e lajmeve PJ Media,[3] ku diskuton çështje shoqërore dhe psikologjike, me një theks të veçantë mbi problemet dhe eksperiencat e meshkujve. Ajo ka shkruar gjerësisht mbi tema që trajtojnë çështje si dhuna, shëndeti mendor, dhe sistemi i drejtësisë kriminale.[4] Ndër artikujt e saj është edhe "Violence on Campus: Practical Recommendations for Legal Educators," botuar në Oklahoma City Law Review.[5] [6]

Prej shtatorit të vitit 2005, ajo mirëmbante blogun e vet, Dr. Helen, ku trajtonte tema kontroversale si feminizmi, homoseksualiteti, liberalizmi, raca, e drejta e armë-mbajtjes, aborti etj.[7][8][9][10][11]

Jeta personale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Smith është e martuar me Glenn Reynolds, një profesor ligji dhe komentator. 

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]