Hermann Emil Fischer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hermann Emil Fischer

Hermann Emil Fischer lindi më 9 tetor 1852 në Euskirchen, Gjermani dhe vdiq më 15 korrik 1919 në Berlin. Njihet si formuesi i biokimisë moderne dhe në vitin 1902 mori çmimin Nobel në lëmin e kimisë.