Hervin Çuli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hervin Çuli regjisor dhe aktor i njohur shqiptar. Ai është regjisor i disa veprave, dhe jo vetëm në skenën e Teatrin Kombëtar ku disa prej tyre janë: “Ne të gjithë këndojmë Margaritën”, “Kopraci”, Xhaxha Vanja”, E zonja e bujtinës”, “Hijet e natës”, “Arlekini, shërbëtori i dy zonjave”, “Magjia e madhe”.

Shfaqjet e tij janë ngjitur në skena si, Teatri i Metropolit, “Aleksandër Moisiu” në Durrës, “Andon Zako Çajupi” në Korçë e të tjerë.

Çuli ka qënë pjesë e strukturës së TK-së, deri në vitin 2007. Kurse në janar të 2014 zgjidhet drejtor i Teatrit Kombëtar.