Jump to content

Hidhërimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mërzia, vizatim nga Vincent van Gogh, 1882.

Mërzia është një emocion ose ndjenjë. Mërzia është më 'intensive' se trishtimi, nënkupton një gjendje afatgjatë[1] dhe sugjeron – ndryshe nga pakënaqësia – një shkallë dorëheqjeje.[2]

Për më tepër, për sa i përket qëndrimit, mërzia mund të konsiderohet në gjysmë të rrugës midis trishtimit (pranimit) dhe shqetësimit (mospranimit)".[3]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Anna Wierzbicka, Emotions across Languages and Cultures (1999) p. 66
  2. ^ Wierzbicka, p. 66
  3. ^ Wierzbicka, p. 66