Historia e Republikës së Afrikës Qendrore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Historia e Republikës Afrika Qendrore

Në këtë vend u vendosen popujt Bantu dhe Azande si pasojë e tregtisë së skëlavëve nga Sudani. Që nga ajo kohë deri te kolonizatorët francezë të cilët e zgjeruan ndikimin e tyre dhe më 1960 ky vend shpallet si shtet i pamvarur.