Istori e Skënderbeut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Histori e Skënderbeut.jpg

Istori' e Skënderbeut është një poemë epike, shkruar nga rilindasi Naim Frashëri dhe botuar në Bukuresht më 1898.

Vepra[redakto | përpunoni burim]

Është një poemë epike historike prej 11,500 vargjesh që Naimi duhet ta ketë shkruar rreth vitit 1895, në periudhën e fundit krijuese, e që e shihte si kryeveprën e vet[1].

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Robert Elsie (1995), Histori e Letërsisë Shqiptare, përktheu Abdurrahman Myftiu, Tirana & Peja: Dukagjini, 1997.