Homofobia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Homofobia

Homofobia është frika dhe urrejtja irracionale ndaj homoseksualitetit dhe të personave lezbikeve, homoseksualë, biseksualë dhe transeksualë (LGBT). BE-ja e konsideron analoge me rracizmin, me ksenofobinë, me antisemitizmin dhe me seksizmin. Homofobia nuk është prezent në klasifikimin e fobive të ndryshme pra nuk është sëmundje klinike, termi homofobi përdoret gjërësisht ashtu si ksenofobia kur flitet per diskriminacione relative me rracën, etninë, dhe orientimin seksual.