Mjedis i integruar për zhvillim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga IDE)
Jump to navigation Jump to search
Anjuta, një IDE e C dhe C++ për mjedisin e GNOME

Një mjedis i integruar për zhvillim ose një integrated development environment (shkurt IDE) është në aplikacion softuerik që i oforn programerëve të kompjuterit një mjedis të plotë me mjete për zhvillimin e softuerëve. Zakonisht një IDE përbëhet nga editori i kodit burimor, mjetet për ndërtimin e automatizuar dhe debugger.

Historia[redakto | përpunoni burim]

IDE-t fillimisht u bën të mundura kur programuesit filluan të zhvillojnë në console ose terminal. Maestro I është një produkt i Softlab Munich dhe ka qënë mjedisi i parë i integruar për zhvillim në botë [1] 1975 për softuerë.

Referencat[redakto | përpunoni burim]