INRI

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

INRI është një ankronim i shënimit që Ponci Pilat vendosi mbi kokën e Jezusit në kryq. Ky shënim u shkrua në greqisht, hebraisht dhe latinisht Iesvs Nazarenvs Rex Ivdæorvm që do të thotë "Jezusi Nazarenas Mbret i Judenjeve"

shenimi i vënë sipër kokës së Jezusit në kryq
Jezus Krishti i kryqëzuar