Jump to content

ISO 8601

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Standardi Ndërkombëtarë ISO 8601 specifikon prezantimin numerik të datës dhe kohës. Ky standard ndihmon të mënjanohen konfuzionet në komunikimin internacional shkaktuar nga shumë notifikime të ndryshme kombëtare dhe rritë mundësinë e përballjes së shfrytëzuesve të kompjuterit. Në këtë rast, këto formate kanë disa përparësi të rëndësishme për përdorimin e kompjuterit krahasuar me të dhënat tjera tradicionale të kohës dhe datës. Paraqitjua e kohës përshkruar këtu është tanimë de-facto standard në gati të gjitha vendet dhe paraqitja e datës gjithnjë e më shum po bëhet e njohur.