Igmani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Igmani është një mal në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ai është i vendosur në jugperëndim të Sarajevës, në kufi me malin Bjelasnicë dhe Ilidza. Pika më e lartë në Igman është 1502 metra, i cili renditet ndër më të ulëtat malet e Sarajevës.

IgmanI është një destinacion popullarizuar për shëtitje dhe skijim. Gjatë Lojërave të 14 Olimpike Dimërore, së bashku me Jahorinën dhe Bjelashnicën, ka qenë një nga vendet kryesore. Aktualisht ka plane për një ashensor të ri në mes të Igmanit dhe Ilixhës - Hrasnica. Sot, Igmani është një nga objektët më tërheqëse turistike në afërsi të Sarajevës.

Në Igman temperatura është më e ulëta e regjistruara në rajon, -43 ° C.