Ilijaz Nushi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ilijaz (Avdurahman) Nushi, është aktor, regjisor, dhe aktivist i shquar i artit nga qyteti i Pejës. Njihet si njeri nga pionieret e artit, dhe përgjegjës për shume aktor qe dolën nga teatri amator i Pejës, dhe vazhduan te jene profesionist te shquar.

Bashke me shokët asaj gjenerate Istref Begolli, Kriste Berisha, Malo Gami, Ruzhdi Spahiu etj. ndërtuan shume suksese te Teatrit te Pejës, dhe e ngritën ne nivelet me te larta te teatrove amatore te ish shtetit Jugosllav.