Ilirët (Carl Patsch)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ilirët - 1923 (Carl Patsch)

Ilirët - autor: Prof. Dr. Karl Patsch - Profesor i Rregullt e Botënor në Universitetin e Vjenës. Përkthyer prej Karl Gurakuqit - Shef Seksioni në Ministrinë e Arsimit. Shtypshkronja Nikaj, Tiranë, 1923. Libri është ribotuar edhe në vitin 2004.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ilirët
  • Fiset Ardiaei dhe Autariatae
  • Fisi Liburni
  • Fisi Delmatae
  • Fisi Japodes
  • Iliria nën Romën
  • Karakteri, zakonet dhe besimi i Ilirëve
  • Gjuha e Ilirëve

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]