Industria farmaceutike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Industria farmaceutike zbulon, zhvillon, prodhon dhe tregton medikamente ose barna farmaceutike për përdorim si medikamente për t'u administruar te

Një inspektim i prodhuesit të barnave nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA.

pacientët (ose vetë-administruar), me synimin për t'i kuruar ata, për t'i vaksinuar ose për të lehtësuar simptomat. Kompanitë farmaceutike mund të merren me medikamente gjenerike ose të markave dhe pajisje mjekësore. Ato i nënshtrohen një sërë ligjesh dhe rregulloresh që rregullojnë patentimin, testimin, sigurinë, efikasitetin e përdorimit të testimit të drogës dhe tregtimin e barnave. Tregu global i farmaceutikëve prodhoi trajtime me vlerë 1,228.45 miliardë dollarë në vitin 2020 dhe tregoi një normë të përbërë të rritjes vjetore (CAGR) prej 1.8%.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]