Inferno (libër)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
link= http://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sigurimii_i_cil%C3%ABsis%C3%AB9 Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 12 gusht 2010 10:22 (CEST)

Inferno është një vepër proze nga August Strindberg që shkruajti në frëngjisht dhe u botua në një përkthim në gjuhën suedeze 1897. Me librin Strindbergu synoj sa sinqerisht që është e mundur, me metoda letrare dhe dokumentare, me përshkrua krizën psikike të tij 1894-96. Vepëra është epokale në shpjegim të përjetime shpirtërore dhe me sa duket loja i rëndësishëm të rastësisë në një botë në rënie për personazhin kryesor, që vetëm është mbajtur bashkë përmes zbatime e struktura metafizike dhe sisteme fetare.