Injoranca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Injoranca është mungesë njohurie dhe mirëkuptimi. Fjala "injorant" është një mbiemër që përshkruan një person në gjendjen e të qenit i pavetëdijshëm, apo edhe disonancë konjitive dhe lidhje të tjera njohëse, dhe mund të përshkruajë individë që nuk janë të vetëdijshëm për informacione ose fakte të rëndësishme. Injoranca mund të shfaqet në tre lloje të ndryshme: injoranca faktike (mungesa e njohjes së ndonjë fakti), mosnjohja e objektit (mosnjohja me ndonjë objekt) dhe injoranca teknike (mungesa e njohurive se si të bëhet diçka).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]