Instituti i Leksikografisë Miroslav Krleža

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Instituti Leksikografik Miroslav Krleža në Zagreb

Instituti i Leksikografisë Mirosllav Krlezha (kroatisht: Leksikografski zavod Miroslav Krleža ose LZMK) është institucioni kombëtar leksikografik i Kroacisë. Selia e Institutit ndodhet në Zagreb. Ai u themelua fillimisht në vitin 1950 si Instituti Leksikografik Kombëtar i Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë. U riemërua sipas shkrimtarit kroat dhe themeluesit të saj Miroslav Krleža në vitin 1983.[1] [2]

Galeria[redakto | redakto tekstin burimor]

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Jelavich, Charles (June 1962). "The Importance of the Leksikografski Zavod to the Scholar". Slavic Review. 21 (2): 330–335. :10.2307/3000636.  0037-6779.  3000636. 
  2. ^ "Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža"". Enciklopedija Jugoslavije VI (në Croatian) (bot. 2nd). Zagreb: Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža". 1990. 

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]