Ismet Aliu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ismet Aliu lindi në vitin 1957 në fshatin Balaj, Ferizaj, është shkrimtar shqiptar.

Është prezentuar në panoramën poetike (antologji) "Rrjedh e lë gjurmë" (Bota e re,1984) të studentëve të Universitetit të Prishtinës,poashtu është prezentuar në librin "Katërmbëdhjetë autorë" 1986, libër i djegur me vendim të gjyqit. Autori për veprat e tija është shpërblyer shumëherë. Ndër shpërblimet më të çmuara është ai i SHSHK për tregim dhe ai i "Flakës së janarit".

Gjatë viteve 93/94 ka qenë redaktor dhe kryeredaktor i revistes "Zgjimi". Ka në dorëshkrim disa vepra poezi e prozë.

Është prezentuar në /* FJALA POETIKE */ - Antologji e poezisë shqipe në Kosovë, bot. Balkan Free Press dhe Jalifat Publishing, 2013

Herë pas herë shkruan edhe esse, recensione e vështrime

Veprat letrare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për veprën e Ismet Aliut kanë shkruar Ramadan Musliu, Faruk Tasholli,Ragip Sylaj,Fatmir Terziu, Veli Veliu, Riza Reshani etj.