Jump to content

Istmi i Tehuantepekut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Istmi i Tehuantepekut

Istmi i Tehuantepekut është një istëmMeksikë. Ai siguron lidhje të shkurtër të tokës - rreth 200 km në vijë të drejtë - në mes të Gjirit të Meksikës dhe Oqeanit Paqësor.

Gjatë viteve 1888 - 1893 me nismën e Carl Baron von Wagner u ndërtua një hekurudhë në mes të dy brigjeve. Ato kanë një gjatësí prej 308 km. Nga 1899 deri në 1907 u ndërtuan porte në Coatzacoalcos dhe Salina Cruz.