Ivo Josipoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ivo Josipović

Ivo Josipović lindi 28 gusht 1957Zagreb është kompozitor kroat, professor universitar, politikan dhe kryetar i posazgjedhur i Republikës së Kroacisë.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ivo Josipoviq në vitin 1980i kreu studemet e drejtësisë në fakultetit Juridik të universitetit të Zagrebit, mandej studimet e kompozimit në Akademinë muzikoret ë Zagrebit (Stanko Horvat, 1983.). Është autor i gjashtëdhjetë punimeve shkencore nga shkencat juridike Është professor në Fakultetin juridik në Zagreb. Ka përfaqësuar Kroacinë në Gjygjin Ndërkombëtarë të Hagës.

Në vitin 2003 në zgjedhjet parlamentare është zgjedhur deputet në paramentin kroat Nga viti 2007 është njëri ndër bashkpunëtorët më të afërt të kryetarit të partisë SDP Zoran Milanoviqit.


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]