Izet Elshani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Izet Elshani lindur në Drenas, Kosovë dhe vdekur më mars 1999Drenas, Kosovë - bibliotekarë shqiptar.

Izet Elshani ishte një punëtor arsimit i cili punonte si bibliotekar në bibliotekën kryesore të komunës së Drenasit. Gjatë luftës në Kosovë, forcat serbe në vrungun e shkatërrimit dhe djegës së bibliotekës e vrasin 48 vjeçarin nga i cili kërkoheshin librat e fshehura nga ai. Po atë ditë forcat serbe djegin bibliotekën me 9.500 libra, dhe familjen e të ndjerit e dëbojnë nga shtëpia të cilës ja vurin flaken.