Jump to content

Jafet (bir i Nuhut)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jafeti (në hebraisht יפת, në arabisht يافث, Yapht që do të thotë " i hapur ", "  që të zgjerohet " ) është një karakter i Testamentit të vjetër. Ai është me Semin dhe Kamin, një nga tre bijtë e Nuhit. Ai është, sipas "Tabelës se popujve", paraardhës i kombeve që jetojnë në veri të detit Mesdhe, domethëne në Europën e sotme.

Jafeti dhe pasardhësit e tij

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në traditën e krishterë, Jafeti është paraardhës i popujve të evropës. Bijtë e tij janë Gomeri, Magogu, Madai, Javani, Tubali, Mesheku dhe Tirasi.