Jump to content

Jaho Brahaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jaho Brahaj Ka botuar artikuj dhe studime në shtypin periodik e shkencor dhe ka kumtuar në aktivitete shkencore brenda dhe jashtë atdheut.

Libra mononografik të botuar:

- Il primo Albanese d'Italia, Brindizi 1995

- Emblema Shqiptare-Gjurmime heraldike, 1997

- Kurora Mbretërore Shqiptare 1998.

- Kronikë e Derës së Gjon Buzukut, 2005

- Shkrime për Gjeçovin – artikuj dhe studime, 2009.

Është fitues i çmimit për librin shkencoro-historik të dhënë nga Akademia e Shkencave dhe Ministria e Kulturës, Tiranë në vitin 1997, për botimet historike të periudhës 1992-1997.

Ka përgatitur dhe botuar nga trashëgimia e mbetur në dorëshkrim të Shtjefën Gjeçovit, vëllimet:

- Shtyllat e Kombit, publicistikë

- Mnera e Prezës, novelë.

- Tomor e Pashtrik Përpiquni, vëllim poetik.

- Shqyptari Ngadhnjyes, dramë.