Jump to content

Jean-Pierre Thiollet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jean-Pierre Thiollet (9 dhjetor 1956, Poitiers, Franca), është një autor francez.

Pas studimeve në Universitetin e Paris (Sorbonne) në Franca nga 1977 deri 1980.

Në fillim të viteve të 90-ta, së bashku me Gilbert Prouteau, u bën shkrimtarë të njohur në magazinën franceze, L'Amateur d'Art.

Në vitin 2017 ai krijoi InterHallier rrethin në haraç për të Jean-Edern Hallier[1].

Gruaja e tij, Monique Thiollet, kryesore, është kandidate në zgjedhjet bashkiake të 15 dhe 22 Mars 2020 në Châtellerault [2], në listën e udhëhequr nga David Simon, e mbështetur nga République en marche[3].


 • Hallier, l'Edernel retour, 2021
 • Hallier, l'Homme debout, 2020
 • Hallier Edernellement vôtre, 2019
 • Hallier ou l'Edernité en marche, 2018
 • Improvisation so piano, 2017
 • Hallier, l'Edernel jeune homme, 2016
 • 88 notes pour piano solo, 2015
 • Piano ma non solo, 2012
 • Bodream, 2010
 • Carré d'Art, 2008
 • Barbey d'Aurevilly, 2006
 • Je m'appelle Byblos, 2005
 • Sax, Mule & Co, 2004
 • Le Chevallier à découvert, 1998