Jean Cardot

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jean Cardot (lindi më 20 korrik 1930) është skulptor francezë. Ai u zgjodh si anëtar në akademinë e arteve më 9 nëntor 1983 dhe si president në vitin 1992 dhe 1997. Ai është i njohur për statujat e tij të Winston Churchill i cili e bëri në vitin 1998, të gjeneralit Charles de Gaulle i cili e bëri në vitin 2000 dhe të Thomas Jefferson i cili e bëri në vitin 2006.