Jean Chrétien

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jean Chrétien
Kryeministri i 20-të i Kanadasë
Në detyrë
4 nëntor 1993 – 12 dhjetor 2003
Paraprirë ngaKim Campbell
Pasuar ngaPaul Martin
Kryetari i Opozitës Kanadeze
Në detyrë
21 dhjetor 1990 – 4 nëntor 1993
Paraprirë ngaHerb Gray (Provizor)
Pasuar ngaLucien Bouchard
Zv.Kryeministri i Kanadasë
Sekretari i Punëve të Jashtme
Në detyrë
30 qershor 1984 – 17 shtator 1984
Paraprirë ngaAllan MacEachen
Pasuar ngaErik Nielsen (Zv. KM)
Joe Clark (PJ)
Ministri i Energjitikës, Minierava dhe Resurseve
Në detyrë
10 shtator 1982 – 30 qershor 1984
Paraprirë ngaMarc Lalonde
Pasuar ngaGerald Regan
Ministri i Drejtësisë
Në detyrë
3 mars 1980 – 9 shtator 1982
Paraprirë ngaJacques Flynn
Pasuar ngaMark MacGuigan
Ministri i Financave
Në detyrë
16 shtator 1977 – 4 qershor 1979
Paraprirë ngaDonald Stovel Macdonald
Pasuar ngaJohn Crosbie
Ministri i Industrisë dhe Tregëtisë
Në detyrë
14 shtator 1976 – 15 shtator 1977
Paraprirë ngaDon Jamieson
Pasuar ngaJack Horner
Ministri i Thesarit
Në detyrë
8 gusht 1974 – 13 shtator 1976
Paraprirë ngaCharles Drury
Pasuar ngaBob Andras
Ministri i Çështjeve Indiane dhe Zhvillimit të Veriut
Në detyrë
5 korrik 1968 – 7 gusht 1974
Paraprirë ngaArthur Laing
Pasuar ngaJudd Buchanan
Të dhëna vetjake
U lind më (1934-01-11) 11 janar 1934 (90 vjeç)
Shawinigan, Kebek
NënshtetësiaKanadez
Partia politikePartia Liberale e Kanadasë
PunësimiJurist

Joseph Jacques Jean Chrétien (11 janar, 1934, Shawinigan, Kebek), politikan Kanadez. Kryeministër i Kanadasë në periudhën 1993-2003.