Jetojeni realitetin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
QSicon in Arbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Pa referenca, nuk ka lidhje interwiki, nuk ka strukture te mirë, nuk ka përmbajtje të mjaftueshme, 5 prill 2011

Në romanin e njohur ta jetojmë realitetin behet fjale për një vajze te bukur qe quhet Matilde. Matilde është vajze jetime, e lëne nga mamia e vete ne jetimore qysh pas lindjes. Vajzën e bukur Matilde pastaj e marrin dy pleq te vjetër qe nuk kane pasur fëmije me pare dhe e marrin qe ta ushqejnë. Pra te kujdesen për te. Pastaj si çdo njeri tjetër mas disa vjetësh pleqtë qe e kujdeseshin për Matilde vdiqën, dhe Matildës i duheshte qe te kujdes është vete për vetveten. Kështu ajo gjete një vend e pune ne një cirkus që quheshte "realiteti" dhe ne këtë cirkus Matildes i fillon jeta. Ajo punon një kohë të gjate në atë cirkus deri dhe pastaj vjen edhe një djall pa zemër pa ndjenja dhe një fatkeqësi për Matildën, sepse ai behet pronari i atij vendi, pra pronari ku qendron cirkusi. Djali quheshte Isa, ai i noftoi te gjithë punëtoret e cirkusit dhe normalisht Matildja me bukurinë e saj, ndershmërie e magjepsi edhe isain. Dhe kështu ai meqe isht pronari i vendit i kërkoi Matildes te martohet me te, por Matildja isht një vajze krenare ne vetvete dhe shume e. Ajo nuk e prano propozimin e Isait, dhe kështu ai vendosi te ja shkatërroj jetën, por meqe Matilda isht një vajze shume e ajo nuk u dorëzua dhe me tutje vazhdoi te punonte ne atë cirkus, deri sa e takoi djalin me te pasur dhe me te bukur te Puerto Ricos me tutje blejeni romanin ne te gjitha shitoret te "Malesisë" në Shqipëri pra në Saraje.

Ky është një roman i përkthyer nga gjuha spanjolle e shkrimtares të njohur dhe aktores Gloria Perroni.