Jimmy Page

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Example alt text
Jimmy Page

James Patrick "Jimmy" Page është kitaristi i njohur i grupit anglez Led Zeppelin.

Me sjelljen e një metode të re të interpretimit me kitarë dhe duke vendosur një stil dhe imazh të veçantë në skenë, ai mbetet një nga figurat më të veçanta të muzikës rock. Pos veprimtarisë se suksesshme, ai dallohet edhe nga interesimi që tregoi për misticizmin.