Johan Gustaf Sandberg

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
QSicon in Arbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 18 nëntor 2010 15:05 (CET)

Johan Gustaf Sandberg (1782–1854) ishte piktor suedez, studioi art figurativ në një universitet me emrin Konstakademien 1794–1809, profesor i vizatimit në të njëjtën universitet qysh nga 1828 dhe drejtor i asaj shkollës 1845–53. Sandberg ishte pikësëpari piktor i historisë dhe kryeri piktura me motive nga mitologjia nordike dhe ngjarje historike suedeze, me afreskat mbi Gustav Vasa në katedralen e Upsalës si vepër më i përparuar; piktura me motive nga jeta e përditshme dhe një shumicë portrete përfshihet gjithashtu në prodhimin.